Delta Reddingshonden Groep verzorgt regelmatig demonstraties en/of lezingen voor groepen tijdens evenementen of bijeenkomsten. Neem contact op voor meer informatie.

Lezingen
Tijdens lezingen geven wij uitleg over het werk van Delta Reddingshonden Groep en vertellen wij over het reddingshondenwerk in het algemeen. We geven informatie over de opleiding tot inzetbaar reddingshondenteam en het zoeken naar vermiste personen. De afgelopen jaren hebben wij al vele lezingen verzorgd voor bijvoorbeeld scholen, EHBO verenigingen, brandweerkorpsen, plattelandsverenigingen en Lionsclubs.

Tijdens de lezing is het mogelijk dat wij een demonstratie verzorgen van het reddingshondenwerk. Een ‘slachtoffer’ verstopt zich en het reddingshondenteam (geleider en hond) gaat het slachtoffer zoeken. Het geven van de demonstratie is afhankelijk van de beschikbare ruimte en vindt plaats in overleg.

Workshops
Jaarlijks organiseert Delta Reddingshonden Groep een workshop in de regio Zeeland / West Brabant. Tijdens de workshop kunnen geïnteresseerden met hun eigen hond kennismaken met het reddingshondenwerk. We geven uitleg over de DRG en het reddingshondenwerk in het algemeen en samen met je hond doorloop je de stappen in de opleiding tot reddingshondenteam. Daarnaast loop je met een inzetbaar reddingshondenteam mee met een zoekactie waarbij een slachtoffer verstopt is in het bos. Houdt de website en social media in de gaten voor de aankondiging van een volgende workshop.

Evenementen
Naast het geven van lezingen en demonstraties kunt u ons tegenkomen op evenementen in de regio Zeeland / West Brabant. Tijdens evenementen bemensen wij een kraam zodat wij al uw vragen over Delta Reddingshonden Groep en het reddingshondenwerk in zijn algemeenheid kunnen beantwoorden. Daarnaast vindt u in de kraam materialen die wij gebruiken bij de trainingen en tijdens inzetten. U vindt ons tijdens evenementen als Rescue Vlissingen, de Kapelse dag, vrijwilligersdagen, hulpverlenersdagen en boerderijfairs. Naast het bemensen van een kraam verzorgen wij indien de ruimte dit toelaat demonstraties tijdens het evenement. Tijdens de demonstraties laten wij zien hoe de honden worden opgeleid. Daarnaast wordt een deelnemer aan het evenement verstopt als slachtoffer zodat een reddingshondenteam het slachtoffer kan zoeken.

Neem contact op voor meer informatie.